EVENTS

[NL] Online Essential: AI in de praktijk

23/02/2021 - online

Robovision ontwikkelt Deep Learning software die machines efficiënter maakt, o.a. toegepast in de landbouw, de medische wereld, de maakindustrie en de beveiligingssector. Robovision wordt onder meer ingezet om CT-scans van longen te screenen en te bepalen hoeveel procent aangetast werd door het coronavirus. Tijdens deze Online Essential zal Jonathan Berte, CEO en oprichter van Robobision, vertellen over de kracht van Artificiële Intelligentie aan de hand van concrete voorbeelden.

Galenus Prize for Medical Devices

DEADLINE TO APPLY: 28.02.2021

De prijs voor medische hulpmiddelen zal uitgereikt worden aan het meest betekenisvolle en innovatieve medische hulpmiddel. Deze prijs bekroont een op de EU-markt toegelaten medisch hulpmiddel dat aantoonbaar tot een betere behandeling kan leiden. Het medisch hulpmiddel en zijn verdeler voldoen aan alle geldende wettelijk vereisten met inbegrip van de CE-markering zoals vastgelegd in de relevante Europese verordening en de Belgische KB’s i.v.m. medische hulpmiddelen. De aanvraag wordt ingediend door de door het FAGG erkende verdeler voor België. Daarnaast is het medische hulpmiddel innovatief en werd het recent geïntroduceerd in de Belgische markt.

[NL] AI in Healthcare

25/03/2021- Online

Het valt niet te ontkennen, artificiële intelligentie dringt aan een duizelingwekkende snelheid onze realiteit binnen. Ze duikt niet alleen op in ons dagelijkse leven, maar ook in onze gezondheidszorg. Dit roept veel vragen op. Wat kan AI allemaal? Wat nog niet? En in hoeverre is AI écht intelligent en een meerwaarde voor healthcare? In deze LiveStream vertelt Mieke De Ketelaere, programmadirecteur AI bij imec, over de ontelbare mogelijkheden met Artificiële intelligentie, maar zij is ook de eerste om een paar mythes te ontkrachten.

Hack4Health

22-24/10/2021- Flanders Expo Ghent

Hack4Health is a vibrant multi-day event to rigorously rethink today’s healthcare system and design, develop and build digital solutions that boldly advance our current perspectives. Meet like-minded students, researchers, professionals and entrepreneurs or network with representatives from industry players, government bodies and hospitals to bring your ideas to life, and you might even take home the grand prize of €1500.

Did we miss an event?

Let us know via contact@medteg.be!

© 2019 by MedTeG. All Rights Reserved.